Ook dit jaar was het Kennemerkunstgilde weer bij het Gebroeders van Limburg Festival
en ons kampje, het ‘Gildehuis’ is flink uitgebreid. We nemen nu zoveel demonstratiemateriaal mee dat we een extra luifel nodig hebben…
GVL14 1

Willem vertelde over de kleuren die de Gebroeders van Limburg gebruikten in hun afbeeldingen. Beroemd is natuurlijk het ‘Lapis’ blauw. Willem laat het hele proces van pigmentmaken zien en toont het blauw aan het publiek.
GVL14 3

 

 

 

 

 

Hendrickje gebruikte de blauwe- en andere verf bij het maken van een miniatuur, naar de Gebroeders van Limburg. Het betrof de miniatuur met de afbeelding van Christine de Pisan, een dichteres / kunstenares van rond 1400.
GVL14 4 GVL14 5

Maerten tekende een woon/werkhuis zoals dat rond 1400 in de Burchtstraat te Nijmegen (waar ook de Gebroeders ooit woonden) gestaan kan hebben.