Op kasteel Radboud werkt men aan een geborduurd wandtapijt in 13e-eeuwse stijl. Het is ontworpen door Marius Bruijn.

Het project bestaat uit 5 geborduurde tapijten met vensters waarin afbeeldingen die de stamboom van Graaf Floris V voorstellen. De eerste twee wandkleden zijn vrijwel af. Het borduren wordt gedaan door een groep enthausiaste vrijwilligers, verbonden aan kasteel Radboud.

In de zomer van 2021 organiseerde Kasteel Radboud een themaweekend rondom het Graventapijt.

Marius was aanwezig met het middeleeuws tekenatelier en gaf uitleg bij de inhoud van de kleden. Iedere graaf of gravin is afgebeeld in een situatie of met een voorwerp dat kenmerkend is voor zijn of haar regeerperiode.

Daarnaast waren de dames van Manus Occupae aanwezig om de verschillende stadia van middeleeuws textielwerk te demonstreren. Wolverven, spinnen, weven, etc.

Met dank aan Yvette Moeskops voor enige prachtige fotos.