kracht-kleur-1Vanaf 12 november is op het Muiderslot de tentoonstelling Kracht van Kleur in de Middeleeuwen geopend!

Wie denkt dat de Middeleeuwen kleurloze en donkere tijden waren, heeft het mis. Geen kerk, kasteel of harnas was grijs. Daar is nog maar weinig van te zien, omdat de kleuren door de eeuwen heen vervaagd of verdwenen zijn. Ontdek ons kleurrijke verleden in de tentoonstelling De kracht van kleur in de Middeleeuwen. Van een helblauwe ridderhelm tot een knalrood kasteel, de Middeleeuwen in full color.”

Samensteller van deze tentoonstelling is Marius Bruijn en het Kennemerkunstgilde stelde een deel van de inboedel beschikbaar voor het middeleeuwse schildersatelier. Andere bruiklenen zijn er van de Ridders van de IJssel, Geldersche Kasteelen, Archeologie Noord-Holland en het Noord Hollands Archief.

kracht-kleur-5